tisdag 31 augusti 2010

Därför ska Du kryssa mig till fullmäktige

Käre Väljare

Du och jag älskar Värmdö och vill göra vår kommun ännu bättre. Jag tror att det bäst sker med en borgerlig grundsyn.

I Värmdö återstår det mycket att göra. Första steget är är att tala klarspråk om hur det verkligen är. För att få ett bättre Värmdö måste fler politiker våga jobba åt samma håll.

Jag vill som Din representant i kommunfullmäktige minska slöseriet. I ett slag har vi möjlighet att sänka skatten med 20 öre och öka kvaliteten i skolan med 14 miljoner. Det finns nämligen möjligheter att minska antalet centrala byråkrater med 28 miljoner på ett bräde.

Dina skattepengar kan förvaltas bättre. För hela valperioden vill jag sänka skatten med 40 öre. Renhållningsavgifterna ska inte öka. Därför säger jag nej till den felplacerade och onödigt dyra återvinningscentralen på Djurö. Den ogenomtänkta Grantomta-hallen är ett annat slöseri som jag vill sätta stopp för. Det finns battre alternativ.

Skolan i Värmdö ska vi vara stolta över och den ska vara bland de fem bästa i länet. Då krävs det ett tydligt och starkt ledarskap I kommunen, och kontinuerlig uppföljning av elevernas kunskap. Men skolan behöver mer. Det gäller att sätta eleven främst och ge lärarna det stöd de behöver för att skapa goda resultat.

Värmdö måste vara valfrihetens kommun i många dimensioner. En aspekt av detta är att underlätta för bilisterna, cyklisterna och skapa bättre kollektivtrafik. Förbifart Hemmesta och dubbelfiligt ända fram till Nacka är två viktiga åtgärder för bilisterna. Slopat tvåzonsystem i Värmdö för SL är viktigt för kollektivtrafikanterna.

Värmdö och Värmdös skärgård är ömtåligt - Därför måste vi stoppa hårdexploateringen av Värmdö. Jag har aktivt medverkat till att i vart fall tillfälligt stoppa de onödiga exploateringarna av Ekbacken vid Fågelbro samt Djuröbaden.

Värmdö kommun måste bli mera klimatsmart. Därför lanserar jag förslaget om att 50% av kommunens energiförsörjning inom 5 år ska vara fossilfri. Självklart ska nya hus vara klimatsmarta och klara sin energiförsörjning lokalt.

Jag har en ständigt pågående en dialog om politiken med Värmdös medborgare. Du hittar min blogg på www.martenssonsmeningar.blogspot.com. Där skriver jag nästan dagligen om det som är viktigt för mig i stort och smått. Denna rättframhet och öppenhet är jag nästan ensam om bland Värmdös politiker. Och det kommer jag att fortsätta med också i framtiden. Med mig i kommunfullmäktige vet Du vad Du får!

Vi älskar vårt Värmdö och vill göra det ännu bättre. Därför behövs jag i kommunfullmäktige och behöver Ditt kryss för att komma dit! Ring mig gärna på 0709-84 20 05 eller maila mig på: hans.stefan.martensson@gmail.com.

Tack för Ditt Stöd!

Stefan Mårtensson, kandidat för VärmdöCentern


Andra bloggar: Mårtensson, Mårtensson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar